Канабіс і його корисні властивості для людини

Канабіс і його корисні властивості для людини

Людству давно відомо таку рослину, як коноплі або ж канабіс. За століття були вивчені її позитивні і негативні якості, способи застосування в кулінарії, медицині і промисловості. На сьогодні відомо 4 різновиди цієї рослини, лише одна з яких має психотропний ефект. Проте саме із-за неї в нашій країні заборонено вирощування і всіх інших. При цьому наркотичну речовину містить зовсім не вся рослина, а тільки його листя і суцвіття. Але руйнівний ефект був достатній, щоб про корисне застосування рослини забули.

Між тим, ще з 14 століття коноплі активно використовували для виробництва пеньки, мотузок, канатів, шпагату, брезенту, технічних тканин. Новий час і відкрило нові способи використання цієї рослини: виробництво міцної одягу, пального і багатьох інших речей.

У лікувальних цілях застосовують тільки молоді листки і верхівки жіночих рослин. У зв'язку з психотропним ефектом використання конопель вкрай обмежена у світі.

У кулінарії завжди охоче використовували конопляне насіння для виробництва олії або робили дієтичну кашу. Конопляне масло чудово сприяє загоєнню ран. У насінні багато жирів, мінеральних речовин, білка, вітамінів, мікроелементів. Значний відсоток клітковини добре впливає на шлунково-кишковий тракт, вбираючи токсини і м'яко очищаючи організм. Якщо у людини є недуги жовчовивідних шляхів, підвищений рівень цукру в крові, є запалення сечостатевої системи, порушений сон, то регулярне вживання каші з конопель допоможе впоратися з цими проблемами без застосування ліків. Приготування каші елементарне. Рекомендується 8 столових ложок насіння залити склянкою гарячої води або молока, потримати під кришкою три хвилини – і корисний, ситий сніданок з канабісу готовий!