Що потрібно знати гроверам про коріння марихуани
Якість, кількість та смакові характеристики конопляних шишок безпосередньо залежать від коренів. У нашій статті ми поговоримо про цей взаємозв'язок та розповімо, як правильно розвивати кореневу систему для отримання очікуваного результату.
Коренева система канабісу та її особливості
Урожай марихуани залежить від впливу одразу двох факторів: зовнішніх та внутрішніх. Наземна частина куща розвивається завдяки сонячному світлу та вуглекислому газу, які насичують рослину необхідною енергією.
Підземна частина відповідає за всмоктування води та поживних компонентів у ґрунті. Крім того, вона займається постачанням необхідних речовин до надземної області та накопичує в собі енергію, отриману в якості крохмалю.
Глибина залягання кореня у канабісу може досягати 2-х метрів, але основна маса зосереджена на 40-сантиметровій глибині. Цікаво, що у жіночих рослин коріння важче, ніж у чоловічих.
Поради щодо розвитку коренів
При вирощуванні конопель потрібно створити сприятливі умови для надземної та підземної частини. Найбільш поширеними помилками коноплярів є:
- Перенасичення вологою через рясний полив;
- Перегрів коренів через тривале або постійне перебування рослини під сонцем або лампою;
- Погана вентиляція ґрунту призводить до обмеженого надходження кисню в кореневище.
Ці помилки можуть спровокувати захворювання кореневої системи, найчастіше — плісняву та гниль.
Температура в зоні коренів повинна бути на 10 °C меншою, ніж в області стебла. Оптимальний діапазон температур для кореневої системи становить 18-22 °C. При меншому значенні рослина гірше вбирає корисні компоненти, необхідні для життєдіяльності.
Звертаємо вашу увагу, що в корені міститься мало канабіноїдів, які забезпечують психоактивну дію на людину. У деяких сортах їх не більше 0,004, тоді як в шишках показник може досягати 2,4%. Зате в кореневій системі є інші корисні для здоров'я компоненти: фріеделін, епіфріеделанол, гопаноїди, алкалоїди та ін. Тому багато прихильників альтернативної медицини використовують кореневища для приготування відварів, які ефективні у боротьбі з запаленнями, інфекціями та мають антиоксидантну дію.